4kultrahdlogo

Waarom 4K UltraHD ?

De beeldkwaliteit van TV’s en mobiele apparaten wordt steeds beter en bovendien goedkoper. Keerzijde van de nieuwe techniek is dat de weergave van ouder beeldmateriaal er niet bepaald mooier op wordt. Dat is een belangrijk punt om over na te denken als je een trouwfilm van je trouwdag wilt laten maken.

Om oudere beelden met een lagere resolutie toch beeldvullend te kunnen weergeven moeten deze beelden digitaal vergroot worden. Men noemt dit upscalen. Upscaling is een ingewikkeld proces waarbij video met een lagere resolutie (zoals bijvoorbeeld van een DVD of videoband) elektronisch wordt gemanipuleerd zodat het alsnog beeldvullend kan worden weergegeven op een TV met veel een hogere resolutie.

Zo kent de huidige TV-standaard een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. We noemen dit Full HD. Dit maat een totaal van 2.073.600 pixels. Een DVD daarentegen heeft een resolutie van slechts 720 bij 576 pixels of wel 414.720 pixels. Dat zijn maar liefst 5x minder pixels. Op ware grote en zonder upscaling zou slechts 20% van het beeldscherm gevuld worden met het beeld van de DVD.

4K (ook wel UltraHD of UHD genoemd) heeft een nog veel hogere beeldresolutie, namelijk 3840 x 2160 pixels. Met een totaal van 8.294.400 pixels bevat UltraHD maar liefst 20x meer pixels dan DVD en 4x meer dan Full HD. Zonder upscaling zou slechts 5% van het beeldscherm gevuld worden door een DVD.

Het upscalen gaat altijd gepaard met kwaliteitsverlies. De mate van verlies wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van de elektronica en processor die in het toestel worden gebruikt. Zoveel te meer er moet worden geupscaled zoveel te meer verlies er op treed. Vergelijk het maar met het vergroten van een foto op je smartphone. Als je de foto teveel vergroot worden al snel alleen nog maar blokjes zichtbaar en zie allerlei rafelige randen.

 

De toekomst

In de media is het al dikwijls gezegd: 2016 wordt het jaar van UltraHD (4K). Je kan bijna geen folder openslaan of meer dan de helft van alle aangeboden TV’s zijn al UltraHD. Ook YouTube en Netflix hebben inmiddels een eigen 4K kanaal. De ontwikkelingen gaan sneller dan je denkt.

Om te kunnen genieten van UltraHD hebt je een UHD/4K televisie nodig. Als je TV aan vervanging toe is of als je gewoon een nieuwe wilt, is de kans groot dat je een UHD/4K toestel zal kopen. Deze toestellen worden steeds beter en goedkoper.

Waarom nu investeren in een 4K UltraHD trouwfilm?

Nu nog investeren in beeldkwaliteit lager dan 4K is investeren in verouderde techniek. Doodzonde voor belangrijke gebeurtenissen als je trouwdag en als je inmiddels al een 4K UHD TV thuis hebt staan.
Je wilt immers niet alleen nu maar ook in de toekomst volop kunnen nagenieten van die bijzondere dag. Met onze trouwfilms die worden opgenomen en gemonteerd in UltraHD doe je een investering waarin je niet alleen nu maar vooral ook in de toekomst met veel plezier en in perfecte kwaliteit naar kan blijven kijken. Wellicht heb je nu nog geen UHD-TV maar de kans is groot dat je volgende TV wel een UHD-TV wordt. Zo kunnen jullie nu en in de toekomst genieten van topkwaliteit video.

Camera’s

Sony FS7Als een van de eerste trouwvideografen hebben wij fors geïnvesteerd in deze nieuwe Ultra HD/4k techniek. Wij beschikken over professionele 4K-camera’s (zoals een volledig uitgeruste Sony’s PXW-FS7’s met Super 35mm Exmor Sensor) plus topklasse lenzen om deze kwaliteit voor jullie mogelijk te maken. Ook zijn onze computers helemaal op aangepast om de enorme hoeveelheid data die UltraHD/4k met zich meebrengt te kunnen verwerken.

 

 

 

Ons advies: Wil je gaan voor toekomstzekere kwaliteit kies dan voor 4kultrahdlogo

 

<<< TERUG